• LEVERANS 2-3 DAGAR
  • FRI FÖRSÄKRAD FRAKT
  • SMIDIG & SÄKER BETALNING

Tank

Tank från Cartier, en av klockvärldens äldsta och mest ikoniska armbandsur. Louis Cartier skapade Tank-modellen redan 1917 och en legend föddes. Den första prototypen var faktiskt en gåva till amerikanske General Pershing några år innan klockan introducerades på marknaden 1919. Det var de allierades stridsvagnar under första världskriget som inspirerade Louis Cartier till modellen Tank, och därav namnet.

Typiska designdetaljer som sedan starten har dominerat modellen är de romerska siffrorna, de blå visarna och inte minst den safirprydda kronan. Skänklarna smälter sömlöst ihop med de kala kanterna av platta vertikala sidofält som ger klockan sin unika och estetiska form. De rena, skarpa linjerna har visat sig vara mycket populär bland ett elegant klientel. Tank är Cartiers storsäljare - och listan på ikoniska bärare av Tank är minst sagt imponerande: Duke Ellington, Fred Astaire, Gary Cooper, Clark Gable, Steve Mcqueen och Andy Warhol. Tank är en stor familj med otaliga intressanta varianter, som alla lyckas bevara en ursprunglig distinkt identitet.

Tryggt köp med äkthetsbevis hos Jarl Sandin, enda återförsäljaren i Västsverige av Cartier. Dessutom erbjuder vi service av ditt kvalitetsur med egna certifierade urmakare i huset.

I vår webshop visar vi endast de olika huvudfamiljerna. I butiken på Kungsgatan 67 Göteborg är du välkommen in för att upptäcka och prova olika modeller och hitta din favorit.