• LEVERANS 2-3 DAGAR
  • FRI FÖRSÄKRAD FRAKT
  • SMIDIG & SÄKER BETALNING

Georg Jensen
Georg Jensen

Jarl Sandin är din självklara återförsäljare i Göteborg av Georg Jensen. I vår butik samt i vår webshop hittar du de klassiska smyckekollektionerna som Dew Drop, Torun, Möbius, Daisy och Fusion tillsammans med nyare spännande serier som Moonlight Grapes, Reflect, Offspring, Mercy och Halo.

Danska Georg Jensen är en fixstjärna inom smyckesdesign. Redan 1904 öppnade Georg Jensen sin första butik och verkstad i eget namn i Köpenhamn. Idag finns butiker och fabriker över hela världen och hans namn är ett varumärke med oslagbar renommé.  Ett smycke från Georg Jensen blir aldrig blir omodernt utan erbjuder en skandinavisk renhet och en enkelhet i smycken du kan bära varje dag. Hos Jarl Sandin får du expertråd och vi visar gärna upp Georg Jensens mångfald bland kollektionerna.

313 produkter

Du har sett 24 av 313 produkter

Läs mer om Georg Jensen:

Georg Jensen med nyskapande klassiker

Georg Jensen står för fantastisk smyckedesign, skönhet och nordisk minimalism. Det är smycken av hög kvalitet och med en egen karaktär som skapats av välkända formgivare och designers från hela världen. Georg Jensen har genom åren haft spännande samarbeten med stora designers som Johan Rohde, Arne Jacobsen, Helle Damkjær, Sigvard Bernadotte, Henning & Nina Koppel, Jørgen Møller, Verner Panton samt svenska Torun Vivianna Bülow-Hübe.

Smyckedesign från Torun Bülow-Hübe

Nämnda Bülow-Hübe ligger bakom ett stort antal klassiker som efter 50 år fortsatt är storsäljare hos Jarl Sandin. Ett exempel är den berömda bygelklockan Vivianna som initialt lanserade med endast sekundvisare på en spegelblank boett. Toruns tanke var att påminna dig om att inte känna dig fången i tiden. Att se dig själv och ta vara på din frihet. Idag är Vivianna-klockan utrustad med visare och fungerar som klocka men är samtidigt ett otroligt vackert smycke. Många stilmedvetna kombinerar den med en annan av Bülow-Hübes klassiker: Torun armring samt serien Dew Drop, baserad på ett halssmycke från sent 1950-tal med smidd silverskena och en droppformad bergkristall. En elegant, kvinnlig och nyskapande kollektion både till form och teknik och som du självklart hittar hos Jarl Sandin. En annan omtalad nutida kvinnlig designer som designar för Georg Jensen är amerikanska Jacqueline Rabun med exempelvis Mercy, Offspring och Reflect – samt danska designern Sophie Bille Brahe som ligger bakom Halo.

Pusselringarna Fusion som växt till en kollektion

Den finns en röd tråd hos Georg Jensen som enkelt kan beskrivas som skandinavisk renhet. En raffinerad enkelhet och smycken du kan bära varje dag. En omtyckt klassiker är kollektionen Fusion, ursprungligen vackert konstruerade pusselringar som sömlöst matchar varandra – men som idag utvecklats till en komplett kollektion med även halsband, örhängen och armband i olika typer av guld samt diamanter. Fusion är designad av danska Nina Koppel, dotter till den kända danska guldsmeden, formgivaren, skulptören och grafikern Henning Koppel, som var mångårig samarbetspartner till Georg Jensen. Hos Jarl Sandin har vi i över två decennier haft nöjet att erbjuda fantastiska Fusion och vi hjälper dig gärna skapa och utveckla just din drömkombination.

Vi erbjuder ett stort urval Georg Jensen

Andra populära Georg Jensen-kollektioner vi erbjuder är Offspring, som består av två olika former som går in i varandra och där den mindre skyddas av den större. Självklart har vi den klassiska kollektionen Daisy, inspirerad av Danmarks nationalblomma tusenskönan.

Georg Jensen är hantverk av yppersta klass och det ligger mycket tanke och omsorg bakom varje smycke. Den som är ute efter en fin present så ligger ett smycke från Georg Jensen högt i kurs. Hos Jarl Sandin hittar du ett stort urval och god hjälp att hitta det smycke uppfyller dina eller någon kärs önskningar.