• LEVERANS 2-3 DAGAR
  • FRI FÖRSÄKRAD FRAKT
  • SMIDIG & SÄKER BETALNING

Förlovningsringar

Att välja förlovningsringar är något av det härligaste man kan göra. Hos Jarl Sandin hittar du garanterat en modell från Sandin 1956 som slår an en sträng i hjärtat. Vi erbjuder allt från stilrena släta ringar till gnistrande diamantringar, oavsett om du söker en ståtlig solitär eller alliansring med diamanter runt hela eller halva bandet. Våra unika förlovningsringar tillverkas hantverksmässigt i husets ateljé och alla modeller kan fås i valfri metall: rödguld, vitguld, roséguld och platina. Huset Jarl Sandin erbjuder givetvis kostnadsfri konsultation av förlovningsringar, inte minst goda råd kring diamantval där vi ser till att ni får mesta möjliga kvalitet inom budget. För dig som vill designa din egen förlovningsring så står husets egna guldsmeder och våra designers alltid redo att infria drömmarna.

572 produkter

Du har sett 24 av 572 produkter

Läs mer om Förlovningsringar hos Jarl Sandin:

Förlovningsringar i kärlekens tecken

En förlovningsring är en löftesring, och en stark symbol för er kärlek. Den ska påminna om ert unika ”vi” och bör vara av hög kvalitet eftersom ringen och du ska dela resten av livet tillsammans. Förutom att vara vacker ska förlovningsringen  också spegla era personligheter och er livsstil. Ofta finns även önskemål om att förlovningsringen ska matcha och ha rätt passform till den ring som utväxlas vid ert bröllop. Det är med andra ord många rätt att pricka in för den som ska välja förlovningsring, och det här vi på Jarl Sandin in.

Rådgivning kring val av förlovningsringar

För att hitta rätt förlovningsring behöver du i allmänhet prova många ringar först. En ring på en bild är inte samma sak som när rätt förlovningsring sitter på fingret. Välkommen att boka in tid för kostnadsfri konsultation där ni i lugn och ro får professionell hjälp att hitta förlovningsringarna som matchar just er kärlek och de löften ni vill ge varandra. Vi guidar såväl par som dig som kanske planerar ett frieri och vill komma enskilt. Bra att veta är att i alltid skräddarsyr våra ringar för varje kund, oavsett vilken modell du väljer. Det kan handla om anpassningar av ringskenan, önskemål om en viss metall eller av diamantstorlek eller antal diamanter. Våra modeller är designade för att kunna lyfta med dina drömmar.

Vanliga typer av förlovningsringar 

Vi möts ofta av frågan ”vad är en förlovningsring?”. Och svaret är alltid: ”den ringen DU älskar är den rätta förlovningsringen”. Givetvis går det trender kring vad som anses vara en typisk förlovningsring. Tidigare var släta ringar det vanligaste alternativet vid förlovning, men idag är snarare en diamantring och inte sällan en större enstensring det mest vanliga. Många väljer en hel- eller halvalliansring prydd med diamanter, även kallat ”love band” som förlovningsring. 

Hos Jarl Sandin erbjuder vi alla typer av modeller och helt unika kollektioner med förlovningsringar att välja mellan, för både män och kvinnor. Idag finns heller inga outtalade krav på att parets ringar ska matcha utan det är helt enkelt en smaksak för var och en. Det viktiga är ritualen, att bära varsin ring och på så sätt hylla kärleken.

Gnistrande förlovningsringar i stort urval

Idag är diamanter i förlovningsringar nästan mer regel än undantag. Förlovningsringar med sidostenar är ett härligt gnistrande alternativ till den mycket populära solitärringen. En sidostensring har en ofta en större diamant i center och mindre diamanter längst ringskenan. Så kallade haloringar har även de en större diamant i center som accentueras av diamanter runt, infattade som en krans. Som förlovningsring representerar den en fin symbolik: det förflutna, nutiden och framtiden, något som för många par ger en extra dimension.

Förlovningsringar sprungna ur ett hållbart hantverk 

Som en av Sveriges främsta juvelerare har Jarl Sandin sedan 1956 fokuserat på ett levande, tidlöst hantverk, manifesterat i vårt eget varumärke Sandin 1956. Våra förlovningsringar tillverkas av återvunnet guld, vilket gör att du i ditt val bidrar du till en mer hållbar guldhantering. Varje nytillverkad förlovningsring är en del i en miljövänlig process, som i sin tur bidrar till ett evigt kretslopp.

Varje förlovningsring från Sandin 1956 är etiskt och hållbart tillverkad för hand i vår egen guldsmedsateljé i Göteborg. Diamanter är vår passion – och även vårt specialistområde. Rådgivning är därför en naturlig del av vår service till er som ska förlova er och som går i diamanttankar. I din förlovningsring infattas endast äkta, naturliga diamanter av högsta slipningskvalitet och som är garanterat etiska och konfliktfria.