• LEVERANS 2-3 DAGAR
  • FRI FÖRSÄKRAD FRAKT
  • SMIDIG & SÄKER BETALNING

Santos

Santos från Cartier är ett av varumärkets mest klassiska och vackra armbandsur. Modellen är inte bara det första kvadratiska armbandsuret – Santos de Cartier anses även vara det första armbandsuret designat för män och det första armbandsur formgivet för flygning.

Modellen kom till redan 1904 på beställning av den världsberömde flygaren Alberto Santos-Dumont som behövde båda armarna fria för att flyga. Fickuret som män vid denna tid använde var inte tillräckligt funktionellt för en pilot. Santos-Dumont flög därefter aldrig utan sin Cartier på armen, vilket populariserade idén om armbandsur bland män. 1911 lanserades Santos de Cartier på marknaden med sin karakteristiska design: kvadratisk boett i platina, romerska siffror monterat på ett elegant skinnband. Modellen har utvecklats vidare: länk med borstad finish och polerade skruvskallar som dekorativa element – utan släppa eller kompromissa från sin originaldesign. År 2004, när Santos fyllde hundra år, släpptes en uppdaterad version Santos 100 – som tog Santos de Cartier in i 2000-talet med sin moderniserade och sportiga look.

Tryggt köp med äkthetsbevis hos Jarl Sandin, enda återförsäljaren i Västsverige av Cartier. Dessutom erbjuder vi service av ditt kvalitetsur med egna certifierade urmakare i huset.

I vår webshop visar vi endast de olika huvudfamiljerna. I butiken på Kungsgatan 67 Göteborg är du välkommen in för att upptäcka och prova olika modeller och hitta din favorit.